onsdag, december 07, 2011

jag är inte vad jag äter.


nu sitter jag här och är upprörd igen, istället för att skriva en projektplan. och jag vet inte riktigt vad jag är mest upprörd över idag. kanske det är totalt jävla uppfuckade köns/kroppsideal, eller att vegetarianer/köttätare måste försvara sig för sina åsikter, att vi gröper ur jorden mer och mer för varje dag, gnäller om väderförhållanden men skiter i allt som har med miljö att göra. det finns ju massor att vara upprörd över. man får bara välja en sak och sätta igång.



ikväll är jag upprörd över maten. över hur vi kastar mat, rakt ned i soporna. skrattar moder jord rakt i fejan. jag är upprörd över hur vi konsumerar mat, över hur vi har blivit grundlurade i så många sammanhang. men av vem? det kommer alltid finnas trender, inom allt, och därigenom också mottrender. ät så, träna så, ät inte det där, lyssna på mig för jag vet vad som är bäst för dig och din kropp och miljoner andras kroppar för alla människor ser likadana ut på insidan män som kvinnor långa som korta (men egentligen vill jag bara bli miljonär på mitt koncept). vad hände med måtta? dricka, äta, träna, vara deprimerad, med måtta. lita på ett sunt förnuft. typ: förstå att dricka 3 liter cola om dagen, varje dag, inte är ok för ditt fortsatta liv i din kropp som följer med dig vart du än går tills du är döden död. men inte känna ångest över att man inte är lika "duktig" som någon annan. sunt förnuft i att låta alla människor göra sina egna val för sina egna kroppar.

och mitt i allt den där skiten, så tänker jag; det är då en förbannad jävla lyx vi har, att ens tjafsa om såna saker. när det finns folk som inte har något alls att äta.
bortskämda, är vad vi är.

3 kommentarer:

B3 sa...

mest upprörd blir jag när man "måste" tycka om damfotboll om man tycker om herrfotboll. det är upprörande om något!

alexandra lundgren sa...

fast det som är mest upprörande, det är när jag blir kallad alexander, istället för alexandra. man kan tydligen inte se skillnad, eller så antar man bara att alla är män. det är upprörande om något!

alexandra lundgren sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.