onsdag, oktober 19, 2011

saker som irriterar mig #8

jag har alltid undrat det här med gatulampor. på bergsviksbron i piteå har det stått lampor på båda sidorna på bron, med ca 2 meters mellanrum. alltså, en bro där det bara får vistas bilar (det ryms inget annat heller på sidorna!) är upplyst som om man kommit till himlen. medan där jag växte upp, där fanns det knappt 5 lampor på 2 kilometer. jag vet inte riktigt hur man tänker då.

samma nu, när jag tagit mig tiden att slita ont runt nydalasjön och så kommer man runt, har sprungit halva vägen, har den tråkigaste biten kvar med vägarbete så långt man kan se (det är det enda man ser, för det är ju kolsvart annars), och så står de förbannade lamporna där, icke tända. jamen då vill jag ju bara springa direkt upp till kommunhuset och vråla att om jag blir våldtagen och/eller mördad och/eller rånad där på spåret då får de fan betala allting jag vill ha resten av livet.

KOM IGEN! framtida samhällsplanerare, eller vilka jävlar det än är som planerar vart man sätter gatulysen, snälla, tänk på vart ni sätter dem! och har ni lika satt ut ett gäng, jamen TÄND dem då för guds skull.

jeez.

Inga kommentarer: